– Laksen må legge om kostholdet, konstaterer forsker Christian Bruckner, og viser fram en klase med sukkertare.

(NRK Nordland. Susanne Lysvold , Fotograf Ola Helness )

70 prosent av fôret som oppdrettslaksen vår spiser består av soya, som dyrkes på bekostning av regnskogen i Brasil. Fram mot 2050 vil Stortinget seksdoble lakseproduksjonen. – Det haster å tenke nytt, sier Christian Bruckner.

Forskeren i Norsk institutt for bioøkonomi prøver å knekke koden for hvordan algene i havet kan bli ingredienser i fiskeforet til oppdrettslaksen.

– Laksen må legge om kostholdet, konstaterer Christian Bruckner, og viser fram en klase med sukkertare.
– Denne tangklasen kan bli en av hovedingrediensene i framtidens fôr. Sukkertare er veldig enkel å dyrke.

Les hele saken